У Тернополі вшанували полеглих захисників ЗУНР (Фото)

У вівторок, 1 листопада відзначають 104-ту річницю Листопадового Чину та проголошення Західноукраїнської Народної Республіки. Про це пише “Файне місто” з посиланням на Тернопільську міську раду.

104 роки тому українці Галичини, Закарпаття та Буковини об’єднались і створили Західноукраїнську Народну Республіку, свої органи влади, свою армію та адміністрацію. Тож в пам’ять захисникам ЗУНР, у Тернополі відбувся мітинг-реквієм.

Вшанування відбулось на Микулинецькому кладовищі. Саме там складають шану полеглим українським патріотам пам’ятним молебнем та покладанням квітів до могил Січових Стрільців.

ЗУНР постала тоді, коли весь світ із великим застереженням сприймав ідею української незалежності. Українцям не давали жодного шансу у протистоянні з Польщею, Угорщиною та Румунією. Але українці не хотіли грати за сценарієм написаним зовнішніми силами. Вони відстоювали право українського народу бути собою і керувати своєю державою. Українці показали всьому світові, що свою землю не віддадуть без бою. І ЗУНР відбулася всупереч геополітиці. Більше сотні років потому, коли московські орди розпочали широкомасштабне вторгнення в Україну, західні розвідки теж давали українцям не більше місяця. Але Україна вистояла всупереч всім прогнозам. Сьогодні так звана «друга армія» світу біжить з української землі. Бо українці – це нація переможців. Так було у ХХ столітті, так є у ХХІ. – зауважує Сергій Надал.

Також Тернопільський міський голова добавив, що Січові Стрільці стали добрим прикладом, як треба боротися за свою націю, свою державу, свій народ.

Читайте також: Маленький син залишився без батька: воїн з Тернопільщини загинув на Донеччині (Відео)

Exit mobile version