«Заробітної плати немає», – на Тернопільщині медикам, які борються з коронавірусом, не виплачують зароблені гроші

Медики Тернопільщини нарікають на невиплату заробітної плати. Ситуація схожа у кількох районах області.

Почаївська районна лікарня наразі на обсервації. Там перебуває три десятки медиків. Молодша медсестра цього закладу Тетяна Демчук, яка до того ж лікується від коронавірусу, розповідає: їй та її колегам грошей досі не виплатили.

«Мені не виплатили «лікарняних» грошей за лютий. Їх можуть віддати і через півроку, і через три місяці. Так само за березень не отримала ні зарплати, ні «лікарняних». Нам сказали, що грошей немає і не буде», – розповіла в ефірі «Файного міста» медсестра.

Про те, що не платять зарплати повідомила і лікарка КНП «Заліщицька центральна районна лікарня» Ольга Підручняк,. На своїй сторінці у Фейсбук вона зазначила, що ні вона, ні її колеги не отримали зарплати за березень.

«Коли я іду в лікарню на чергування я залишаю дітей вдома, ми прощаємось, плачемо, молимося, обнімаємося…. Я думаю заради кого я, як всі мої колеги, робимо це? Хіба в такий час немає коштів для медиків? На все є… А що далі, шановні чиновники, депутати, їхні помічники? Як ще до вас стукати? Тільки через Фейсбук, тоді і йому за це слава, що є! Я ставлю на вагу кожного чергування найдорожче, безцінне…  Сьогодні знову іду на роботу. Прошу молитися! Заробітної плати немає!», – написала жінка.

У Заліщицькій районній раді запевняють, гроші є, однак їх не можуть виплатити через технічні проблеми. Про це у коментарі розповів заступник голови Заліщицької районної ради Роман Краснюк.

 «Через технічну затримку ми не встигли вчасно виплатити заробітну плату. Проте кошти на ці потреби є і найближчим часом вони будуть перераховані медпрацівникам.  Тобто медики отримають і зарплату, і обіцяну від керівництва держави доплату за лікування хворих на коронавірус», – сказав Роман Краснюк.

Exit mobile version