Коли у будинках Тернополя увімкнуть опалення: відповів міський голова (Відео)

Фото з мережі Інтернет

Тернопіль – на порозі нового опалювального сезону. Нещодавно опалення увімкнули в дошкільних навчальних закладах міста, а до того – у лікарнях. Коли тернополянам чекати подачі тепла у житлові будинки – відповів міський голова Сергій Надал у прямому ефірі програми “Наше місто Тернопіль”, пише “Файне місто“.

Наразі у Тернополі вже декілька тижнів подається тепло до медичних закладів.

Тернопільська міська дитяча лікарня, Інфекційне відділення дитячої лікарні, Пологове відділення 2-ої лікарні, Тернопільська обласна дитяча лікарня, Тернопільська міська комунальна лікарня №3 – усі вони вже мають подачу теплоносія. При чому, хочу наголосити: жодного метра газу ми не використали. Теплоносій йде виключно за рахунок роботи котелень, які працюють на альтернативному паливі, – зазначив міський голова.

Окрім того, мер наголосив, медзаклади забезпечені необхідним генератором, який зможе подавати електроенергію у випадку відключення світла.

Дитячі садочки Тернополя почали опалювати 26 жовтня на прохання батьків. Наразі тепло туди подається у ті години, коли проводиться подача гарячої води у житлові будинки.

Більше: У дитсадках Тернополя увімкнули опалення

Коли увімкнуть опалення у житлових будинках?

У Тернополі досі не спостерігалось різкого зниження температури. До того ж, зайві витрати газу та електрики можуть бути недоречними в умовах економії енергії. Однак щойно середня добова температура знизиться до 8-ми градусів, у житловому фонді міста зможуть увімкнути опалення.

“Тернопільміськтеплокомуненерго” готовий подати теплоносій навіть завтра. Всі мережі готові, всі котельні готові до запуску, але очікуємо зниження температури. Це очікувано може бути кінець наступного тижня, – повідомив Сергій Надал. – Температура почне знижуватись, досягне рівня 8-ми градусів, і ми будемо готові подати теплоносій.

Також зазначалось, наразі тепловики працюють над тим, аби об’єднати у єдину мережу котельні, які працюють як на газі, так і на альтернативному паливі. Тож навіть якщо буде низький тиск або відсутність газу, місто, ймовірно, зможе забепечити подачу теплоносія в дитячі садочки, медичні заклади та зберегти тепло в житловому фонді.

Читайте також: Коли почнуться осінні канікули у школярів Тернополя

Exit mobile version