Тернопільський Карітас відвідав переселенців, які знайшли прихисток в області

Тернопільський “Карітас” здійснив особливий виїзд гуманітарного реагування на особисте прохання віце-прем‘єр-міністра України пані Ірина Верещук та Міністерства Реінтеграції. Про це пише “Файне місто” з посиланням на Карітас Тернопіль.

Ми відвідали вимушено-переміщених осіб, які тимчасово проживають Волинському ліцеї імені Нестора Літописця у м. Кременець. Ці люди рятувались від війни та шукали безпечного місця. Багато з них залишили своїх рідних, багато не знають чи є куди їм повертатись та що чекає на них вдома і коли вони зможуть туди повернутись. Люди, які потребують найбазовіших речей: прального порошку, харчів, одягу. Цей ліцей став прихистком для дітей-сиріт та дітей, чиї батьки є позбавленими батьківських прав. – пишуть на фейсбук-сторінці Карітас.

На даний момент, у ліцеї отримало допомогу 22 дитини різного віку. Загалом, в ліцеї навчається більше 40 дітей з родин переселенців із Запоріжжя, Рубіжного, Лиману, Херсонської та Миколаївської областей. Діти проживають у гуртожитку поряд з ліцеєм та проходять посилену психологічну програму із реабілітації та адаптації, відвідують заняття з арт-терапії.

На сьогоднішньому виїзді, 21 жовтня, організація надала необхідні набори із продуктами харчування, гігієнічними засобами, дитячою гігієною та теплим одягом для потреб усіх тимчасово-переміщених осіб, які знаходяться під опікою ліцею.

Фахівці благодійного фонду планують здійснювати подібні виїзди не лише гуманітарної підтримки, а й для проведення психологічних зустрічей, надання юридичних консультацій та проведення особливих психолого-педагогічних активностей із дітьми із потребуючих родин.

Читайте також: У кожному освітньому закладі Тернопільщини з’явиться фахівець з питань безпеки

Exit mobile version