У Тернополі перекриють провулок Галицький

Фото Тернопільська міська рада

У Тернополі перекриють провулок Галицький. Рух транспорту обмежать, аби ліквідувати підтоплення каналізаційної насосної станції. Про це пише “Файне місто” з посиланням на Тернопільську міську раду.

У місті триває будівництво нового сучасного дощового колектора. Це один з наймасштабніших проєктів Тернополя за останні роки.

Що таке «Галицький колектор»

Новий колектор має покращити навколишнє техногенне середовище та допоможе вирішити проблему великих та середніх міст України – відведення дощових та талих вод. Зокрема, відводити дощові та талі води з території житлових районів «Канада», «Східний», «Сонячний», «Центр», «Мікрорайон №6», «Північний». Одночасно роботи з будівництва частини дощового колектора тривають також у парку Тараса Шевченка.

Рішення прийняли на черговому засіданні виконавчого комітету. Перекриття руху планується з 24 жовтня по 28 листопада на вулиці Галицькій і транспортної розв’язки вулиць Збаразька – Галицька – Вояків дивізії «Галичина» – Бродівська.

Окрім будівництва самого дощового колектора, поруч на вул. Галицькій збудовано і нову дорогу, яка після завершення усіх робіт стане паралельною до дороги на вул. Збаразькій, що дозволить розвантажити транспортний потік.

Чому важливий «Галицький колектор»

На першому місці стоїть питання відведення дощових та талих вод. Будівництво «Галицького колектора» у Тернополя має вирішити цю величезну проблему.

Паралельно, буде вирішена проблема старих комунікацій. Зокрема, за роки експлуатації, погіршилося асфальтобетонне покриття і стан інженерних мереж. Заміни потребують водопровідні мережі, побутова каналізація та дві нитки напірного каналізаційного колектора. Через це під час злив затоплюються підвали житлових будинків на вул. Галицькій, а пориви напірних колекторів призводять до зупинок каналізаційної насосної станції №7.

Окрім цього, Тернопіль активно розбудовується, утворюються нові мікрорайони, тож зона каналізування колектора збільшується практично щодня.

Таким чином, «Галицький колектор» – це один з найважливіших проєктів міської влади, який повинен вирішити проблему підтоплення та зробити Тернопіль ще більш зручним для проживання містом.

Читайте також: У центрі Тернополя демонтували тимчасову споруду

Exit mobile version