Різдво зі всім світом: ПЦУ дозволила богослужіння 25 грудня(ВІДЕО)

Фото з менержі інтернет

Обговорення, чи має Україна перейти на святкування Різдва 25 грудня, як це відбувається у західних країнах, тривають не один рік. Православна церква України передбачила можливість проводити богослужіння з нагоди Різдва за григоріанським (новоюліанським) календарем 25 грудня. Про це пише “Файне місто” з посиланням Православну церкву України.

Було ухвалене рішення №19 «Про можливість звершення богослужіння на честь Різдва Христового за Новоюліанським календарем 25 грудня 2022 року», – йдеться у повідомленні.

Також вказується, що Синод повторно публічно висловилася щодо систематичного порушення прав громад, які бажають вийти з юрисдикції Московського патріархату.

Священники у тих громадах, в яких парафіяни виявляють бажання святкувати Різдво і відвідувати Різдвяні богослужіння 25 грудня, можуть проводити такі богослужіння, – повідомив Архєпископ Нестор.

Наразі Українська православна церква та Українська греко-католицька церква святкують Різдво Христове 7 січня за юліанським календарем (так званим «старим стилем»).

Читайте також: У Тернополі відновив роботу бювет на бульварі Пантелеймона Куліша

Exit mobile version