На Тернопільщині знешкодили артснаряди

Фото ukrinform.ua

Піротехніки Тернопільщини знешкодили два артснаряди часів Другої світової війни. Про це пише “Файне місто” з посиланнями на Головне управління ДСНС України у Тернопільській області.

17 жовтня о 13:40 у лісовому масиві поблизу с. Прошова Великогаївської територіальної громади Тернопільського району працівники Головного управління ДСНС України у Тернопільській області виявили застарілий боєприпас, а саме авіаційну бомбу SD-1 часів Другої світової війни.


Цього ж дня о 14:30 група піротехнічних робіт аварійно-рятувального загону спеціального призначення Головного управління в лісовому масиві поблизу м. Теребовля Тернопільського району вилучила та знищила в безпечному місці два артилерійські снаряди АС-107 мм часів Другої світової війни.

Громадяни, пам’ятайте, якщо ви знайшли предмет, який зовні нагадує боєприпаси, або є підозрілим – не торкайтеся його! Про знахідку негайно повідомляйте рятувальникам, зателефонувавши за номером телефону «101». Правильно і безпечно знешкодити вибухонебезпечні предмети здатні лише досвідчені фахівці. Ні в якому разі не намагайтеся робити цього самостійно, адже це може призвести до трагічних наслідків! – застерігає Головне управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Тернопільській області.

О 16:30 у лісі поблизу с. Метенів Зборівської територіальної громади Тернопільського району місцевими мешканцями виявлено артилерійський снаряд АС-76 мм часів Другої світової війни.

Читайте також: До сліз: у Тернополі діти співали Гімн України під час тривоги (Відео)

Exit mobile version