На Тернопільщині судитимуть організаторів бенкету у Баворові

Фото: мережа Інтернет

Правоохоронці Тернопільщини перевірили інформацію щодо масового святкування дня народженння в одному із сіл Великогаївської ОТГ у період карантину. За фактом порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним хворобам слідчі відкрили кримінальне провадження.

Нагадаємо, на початку червня стався спалах коранавірусної інфекції у селах Заств‘є, Баворів, Прошова, Дичків, що на території Великогаївської об’єднаної територіальної громади. Загалом з 5 по 9 червня лабораторно було підтверджено 34 випадки захворювання. 

“Поліцейські  отримали інформацію, що 30 травня у селі Баворів місцевий житель гучно святкував свій день народження, куди були запрошені майже півсотні гостей не тільки з Тернопільського району, а й обласного центру та Козівського району. Дійство відбувалося в орендованому приміщення столової. 

11 червня у поліцію надійшов лист від Тернопільського обласного лабораторного центру про те, що зареєстровано спалах захворювання на коронавірусну інфекцію в осіб, що брали участь у святкуванні дня народження»,-  каже начальник Тернопільського районного відділення поліції Володимир Гарасимів.

Як повідомив журналістам “Файного міста” станом на 11 червня із 55 гостей свята на Covid-19 захворіли 37. Цю ж інформацію підтвердив також начальник Відділу охорони здоров’я та медичного забезпечення Тернопільської міської ради Василь Даньчак.

У селі Баворів Тернопільського району зареєстрований спалах коронавірусу. Хворі – учасники бенкету, проведення якого суперечить чинним рекоменаціям щодо карантину. Святкування відбулося 30 травня в місцевій столові приватного підприємства. На сьогодні із 55 гостей захворіли 37. Реєстрували хворих відповідно до звернення та проходження ними тестування на Covid-19.

Досудове розслідування триває. Порушникам загрожує штраф від тисячі до трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на той самий строк. 

Exit mobile version