Очно чи дистанційно: як працюватимуть школи Тернополя з понеділка відповів міський голова

Фото: Freepick

Цього тижня Україна пережила нові масові обстріли від російських терористів. Аби убезпечити дітей та педагогів, міністерство освіти рекомендувало усім школам країни працювати у дистанційному режимі до п’ятниці, 14 жовтня. Як буде здійснюватися навчальний процес з понеділка відповів міський голова Тернополя Сергій Надал в ефірі програми “Наше місто Тернопіль” студії “Файне місто”.

Зараз ми готуємося відновити повноцінну роботу дитячих садочків та шкіл з понеділка. Міністерство освіти також  рекомендує відновлювати навчання. Тому сьогодні управління освіти працює з нашими школами. Їм рекомендовано відновити навчання у школах в повноцінному режимі при умові, якщо буде зберігатись така сама безпека, як зараз, якщо не буде збільшення кількості обстрілів ,- повідомляє Сергій Надал.

Міський голова також додав, що кожна школа приймає рішення самостійно, адже є частина навчальних закладів, які вчаться у змішаному режимі або позмінно. 

Ми пропонуємо всім школам повернутися до звичного їм режиму. Але кожен з батьків має приймати рішення, чи дитина буде навчатися в класі, чи в режимі дистанційного навчання.
Щодо дитячих садочків – ситуація аналогічна. Протягом вихідних керівники закладів дошкільної освіти дізнаються, скільки дітей зможуть прийти до садочка з понеділка. Якщо їхня кількість буде значною – садочки відновлять роботу, аби люди могли працювати.

Читайте також: У Тернополі стартують військові навчання для цивільних: вартість – донат на ЗСУ

Exit mobile version