У Бережанській громаді відключатимуть світло за графіком (Фото)

Фото ілюстративне з мережі Інтернет

росіяни завдавали удару по критичній інфраструктурі України. Наші захисники відбили більшу частину ракет, але деякі все ж влучили у важливі об’єкти. Зокрема, постраждала енергосистема. Через це на Тернопільщині обмежуватимуть споживання електроенергії. В одних містах поки що закликають зменшити використання електроприладів, тоді як в інших уже запроваджують відповідні графіки.

Так, у Бережанах влада вже оприлюднила графік відключення електроенергії в громаді. Загалом припинення електропостачання відбуватиметься двічі на день до 2 годин. Про це пише “Файне місто” з посиланням на Бережанську міську раду. Однак, у мерії не зазначили, відколи конкретно діятиме цей розпорядок. Детальний графік – нижче у матеріалі.

Ситуація з електропостачанням в області

До слова, до Тернополя електроенергія подається в режимі резервоного живлення. Це сталося через припинення подачі струму з сусідніх електростанцій. Електроенергію мікрорайони міста отримують від резервних трансформаторних підстанцій. Напруга є нестабільною. Через це стаються аварійні відключення. В цій ситуації «Тернопільобленерго» графік відключень дати не може.

Більше: Тернопіль без подачі струму з сусідніх областей: вимкніть електроприлади!

Як зазначили в ОВА, станом на ранок 12 жовтня подачу електроенергії відновили у понад сотні населених пунктів. В області ще 56 населених пунктів досі залишаються без електропостачання.

Більше: Понад 100 населених пунктів Тернопільщини вже зі світлом

Exit mobile version