Осінній сезон грибів на Тернопільщині: що треба знати любителям тихого полювання (Відео)

Фото ілюстративне з мережі Інтернет

На Тернопільщині у розпалі осінній сезон грибів. Люди хизуються своїми знахідками у соцмережах, деякі навіть продають. Та чи всі гриби безпечні та які з них слід оминати – далі у матеріалі “Файного міста”.

Як розповіла провідна лікарка ветмедицини лабораторії ветеринарно-санітарної експертизи Тернополя Наталія Остапів, гриби збирати слід дуже обережно. Зокрема вона наголосила, що слід:

Лікарка наголошує, що гриби не мають бути основним продуктом харчування.

У грибах нема ні поживних речовин для організму, ні потрібних вітамінів. Там є лише рослинний білок, який в нашому організмі погано засвоюється. Якщо порівняти його з тваринними білками чи з тими, що є в рибі або бобових, то краще споживати ці білки, ніж рослинні, – зазначає Наталія.

Крім того, дітям до 12 років, людям похилого віку і тим, хто має проблеми з кишково-шлунковим трактом, взагалі не рекомендовано вживати гриби.

Якщо ви відварити гриби з цибулею чи кинете туди срібну ложку і воно все не потемніє – це ще не гарантує, що ті гриби не отруйні. Є і така отрута, яка розчиняється в алкоголі, тому не рекомендується їх їсти із спиртним, – наголошує лікарка.

У лабораторії досліджують гриби на вміст радіоактивного цезію. Наталія показала, як проводять дослідження і які гриби продають на тернопільському ринку. Більше – у відео “Файного міста”.

Читайте також: Гігантські гриби знайшов чоловік на Тернопільщині (Фото)

Exit mobile version