На Тернопільщині половили чоловіків за наживу під час війни

Фото: мережа Інтернет

На Чортківщині поліцейські зловили двох чоловіків, яких підозрюють у шахрайстві. Вони незаконно отримували допомогу від держави. Тепер їх судитимуть. Про це пише “Файне місто” з посиланням на Нацполіцію Тернопільщини.

Так, 58-річний житель Чортківщини незаконно отримав допомогу як внутрішньо переміщена особа. Чоловік вже більше 6 років проживає в одному із сіл району, а офіційно зареєстрований в одній із областей, де тривають бойові дії. Він вирішив скористатися ситуацією і оформити допомогу від держави. Подав до відповідних органів неправдиві відомості і йому надійшли виплати у сумі 4 000 гривень.

Також обманом отримав адресну допомогу від держави ще один житель Чорткова. Чоловік збрехав про тимчасове проживання у його оселі переселенців і йому виплатили компенсацію за їхнє розміщення.

Факти шахрайств викрили правоохоронці. Тепер обом чоловікам доведеться повернути бюджетні кошти та понести кримінальну відповідальність. Їхні дії поліцейські кваліфікують за частиною 1 статті 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання від штрафу до обмеження волі на строк до 3 років.

Читайте також: Бідолашну жительку Тернопільщини ошукали шахраї під час пошуків чоловіка-військового

Exit mobile version