У Львові судитимуть чоловіка за корегування ракетних ударів рф по області (Відео)

Чоловік потрапив на лаву підсудних / Фото Офіс генпрокурора

На Львівщині місцевий житель, корегував ракетні удари рф по області. Наразі слідство завершилося і його судитимуть. Про це пише “Файне місто” з посиланням на Офіс генерального прокурора.

Прес-секретар генпрокурора Борис Іванов зазначив, що 72-річний львів’янин, колишній працівник КДБ СРСР ще в березні надсилав ворогу інформацію про розміщення ЗСУ, а потім Росія обстрілювала ракетами ці об’єкти.

Зокрема, він нагадав, що 13 березня на Львівщині внаслідок ракетного обстрілу Міжнародного центру миротворчості і безпеки, більш відомого як яворівський полігон, загинули 35 осіб, ще 134 зазнали поранень.

За його інформацією, цей чоловік співпрацював з росією ще з 2014 року, а завдання отримував з тимчасово окупованого Криму від підсанкційного представника організації “Російський рух України”.

У справі фігурує безпосередня спадкоємниця КДБ – російська ФСБ, агент якої також координував дії львівського навідника, – зазначив Іванов.

Досудове розслідування у справі завершено, обвинувальний акт відносно львів’янина за фактом державної зради (ч. 1 ст. 111 КК України) скеровано до суду.

Читайте також: На війні загинув начальник управління Тернопільської обласної прокуратури 

Exit mobile version