“Дерево подяки” у Чорткові хоче встановити подружжя з Київщини (Фото)

Подружжя митців із Київської області Яків та Ольга Біленки хочуть віддячити та встановити у Чорткові “Дерево подяки”. Про це пише “Файне місто” з посиланням на Чортківську міську раду.

Подружжя на початку повномасштабного вторгнення поспіхом покинули свій дім на Київщині та знайшли прихисток на Тернопільщині. У Чорткові небайдужі люди допомогли Якову та Ользі влаштуватися в місті. Тому, аби віддячити за любов та доброту, пара вирішила створити “Дерево подяки”. До виготовлення знаку долучаються також чортків’яни Остап Барановський та Олеся Хмелик.

Однієї ранньої весни тисячі наших братів та сестер відлетіли-зірвалися у невідомому напрямку…. Не за покликом серця… А ховаючи свої сім’ї від ординської навали…. Залишаючи свої так старанно і з любов’ю звиті гнізда-домівки… У страху, відчаю, болю і смутку…. Без жодних планів на майбутній день… Лише з однією метою – вижити… І це були довгі моторошні дороги в невідоме… Але не в пустоту. А в теплі дбайливі руки та серця наших таких же братів і сестер на Заході. Які підхопили, обігріли, нагодували, прихистили…Вже перебуваючи далеко від дому у нас народилась думка про подяку тим, хто не залишився байдужим осторонь від чужого болю… І саме в Чорткові бажання віддячити за турботу набуло форми «Дерева подяки» або «Дерева вдячних сердець, – розповідають митці.

Як виглядатиме «Дерево подяки» – дивіться у фотографіях нижче. А де ж його встановити – подружжя разом із міською владою запитує у місцевих. Серед ймовірних варіантів – парк ім. І.Франка або на території зеленої зони неподалік відділення «Укрпошти».

Читайте також: У Тернополі навчають стародавньому іконопису усіх охочих (Фото/Відео) 

Exit mobile version