“Знищив 8 ворожих танків”: на війні поліг 25-річний воїн з Тернопільщини (Фото)

Андрій Рудий // Фото: АрміяІнформ

На війні з російськими окупантами загинув бравий боєць Андрій Рудий з Тернопільщини. Йому було лише 25 років. Про це пише “Файне місто” з посиланням на сайт 0352.ua.

Андрій родом з Тернопільського району. Він навчався у Галицькому коледжі. Як повідомили побратими воїна, його життя обірвалося внаслідок влучання кулі ворожого снайпера.

Мужній боєць командував протитанковим взводом. Андрій мав позивний «Фокстрот». Він з побратимами добряче дошкуляли агресору і лише за останніх кілька місяців взвод львівських десантників знищив більше ніж 20 російських танків та бронетранспортерів, пише “АрміяІнформ“.

За весь час запеклих боїв з окупантом, Андрій особисто підбив вісім ворожих танків, з яких шість згоріли до невпізнанності.

У заявлених виробником бойових можливостях «Стугни» дальність стрільби не перевищує 5 кілометрів. Проте я зі своїми побратимами влучили у російський танк, який був на своїх позиціях для стрільби на відстані 5300 метрів. Я це добре запам’ятав, і ми кілька разів перевіряли цю дальність по картах та планшетах. Тому я вважаю, що «Стугна» — це один із найкращих протитанкових ракетних комплексів у цій війні, — зазначав Андрій.

Андрій був молодшим сержантом, але виконував обов’язки командира взводу. Документи на присвоєння йому первинного офіцерського військового звання ось-ось мали погодити у вищому командуванні. А про свій взвод «Фокстрот» відгукувався як про самовідданих та мужніх воїнів, котрі не знають слова «ні». З ними він готовий був йти до переможного кінця у цій страшній та безжальній війні.

Читайте також: За Україну загинув Андрій Горобець з Чортківщини

Exit mobile version