Пропагандист з росії закликав жителів Тернопільщини виправдовувати окупантів (Фото)

Перед судом постане проросійський пропагандист з Тернопільщини. Чоловік виправдовував звірства окупантів та закликав підтримувати росію. Про це пише “Файне місто” з посиланням на СБУ Тернопільщини.

СБУ завершила досудове розслідування щодо жителя Тернопільщини. За даними слідства, що 52-річкий уродженець Підмосков’я часто розповсюджував в Інтернеті пропагандистські матеріали, у яких виправдовував збройний напад рф на Україну та звеличували воєнні злочини армії агресора.

Обвинувачений протягом багатьох років проживав у одному із селищ Тернопільського району та не виказував оточуючим жодних ознак своєї ненависті до українців. Після повномасштабного військового вторгнення загарбників у нашу державу він почав активно поширювати наративи російських пропагандистів. Протиправні дії агітатор вчиняв умисно, свою позицію він протягом багатьох років приховував навіть від сім’ї.

Думаю когда наши начнут гнать бaндeрoвцeв с востока сюда вот тогда тут начнется жесть. Эти отмoрoзки никого не жалеют. Как то вот так. Жена и дочь поддерживают своих. Мозг промыт, думают, что русские воюют с народом и не удивительно они смотрят новости свои, – так описував пропагандист власне бачення ситуації на Тернопіллі своїм «однодумцям» в рф.

Агітатора обвинувачують за ч. 2 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, глорифікація її учасників) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк до 5 років з конфіскацією майна. Матеріали досудового розслідування з обвинувальним актом слідчі СБУ передали Тернопільській обласній прокуратурі для подальшого їх направлення до суду та розгляду по суті.

Читайте також: Одне авто на узбіччі, друге – вщент розбите: смертельна ДТП сталася на Тернопільщині (Фото)

Exit mobile version