Гучний бенкет на Тернопільщині розслідуватиме поліція: із півсотні гостей – 37 захворіли на Covid-19 (Оновлено/Відео)

У Баворові на Тернопільщині – спалах коронавірусу. 30 травня у місцевій їдальні люди святкували день народження. І от, станом на 11 червня, із 55 гостей свята на Covid-19 захворіли 37. Справу щодо грубого порушення карантинних вимог розслідуватиме поліція.

“У селі Баворів Тернопільського району зареєстрований спалах коронавірусу. Хворі – учасники бенкету, проведення якого суперечить чинним рекоменаціям щодо карантину. Святкування відбулося 30 травня в місцевій столові приватного підприємства. На сьогодні із 55 гостей захворіли 37. Реєстрували хворих відповідно до звернення та проходження ними тестування на Covid-19.

Матеріали цієї справи будуть передані до Нацполіції для проведення розслідування та відповідного реагування. Адже організація масового святкування – це пряме порушення постанови Кабміну, рекомендацій Головного санітарного лікаря України”, – зазначає заступник керівника обласного лабораторного центру, лікар-епідеміолог Володимир Паничев.

Ситуацію прокоментували у поліції. Відомо, що свято організував місцевий підприємець, у якого був день народження.

“Співробітники Тернопільського відділення поліції отримали інформацію, що 30 травня у селі Баворів місцевий підприємець гучно святкував свій день народження, куди були запрошені близько шістдесяти гостей. Дійство відбувалося в орендованому приміщенні столової. На той час, згідно карантинних норм, проводити такі заходи було заборонено. Чи пов’язаний сплеск захворюваності зі святкуванням, – поліцейські встановлюють.”, – повідомили у Відділі комунікації поліції Тернопільської області.
Exit mobile version