У Тернополі погасили марки та конверти до 150-ї річниці від Дня народження Соломії Крушельницької (Фото)

Погашення марок і конвертів // Фото: ТМР

У п’ятницю, 23 вересня, відбулося спеціальне погашення марок і конвертів поштовим штемпелем «Файне місто Тернопіль». Дійство відбулося з нагоди 150-тої річниці від Дня народження видатної української оперної співачки Соломії Крушельницької. Про це пише “Файне місто” з посиланням на Тернопільську міську раду.

Погашення відбулося у бібліотеці-музеї «Літературне Тернопілля». Участь взяли міський голова Сергій Надал, голова Тернопільської обласної ради Михайло Головко, заступник голови Тернопільської ОВА Віктор Устенко та представники тернопільської дирекції АТ «Укрпошта».

 Соломія Крушельницька  ніколи не забувала про рідний Тернопіль, прославляла наше місто у світі. Адже саме Тернопіль дав їй дорогу у велике мистецтво. У 1883 році на Шевченківському концерті у Тернополі відбувся перший прилюдний виступ Соломії, яка співала в хорі товариства «Руська бесіда». Саме у  Тернополі Соломія Крушельницька познайомилася з театром. Вона навічно увійшла в історію мистецтва та світового співу. Дякуємо сьогодні авторам ескізу, спілці філателістів за те, що створили поштову марку, яка розлетиться по всьому світу. Завдяки їй світ вкотре буде підтримувати та вшановувати Соломію Крушельницьку, наше місто і нашу країну, – заначив міський голова.

Наклад цієї поштової продукції – колекційний. Зокрема, випущено 112 конвертів та 40 марок. Автор ескізів конверта, марки й пам’ятного штемпелю – відомий художник Олег Кіналь.

Під час заходу також відбулася презентація артбуку, присвяченого Соломії Крушельницькій, який створили працівники центральної міської бібліотеки Тернополя. Сторінки артбуку в хронологічному порядку розповідають про життєвий та творчий шлях великої українки.

Читайте також: Новий сезон вистав розпочався у Тернопільському академічному обласному драмтеатрі ім. Тараса Шевченка

Exit mobile version