Звільнена з полону вагітна Мар’яна Мамонова – випускниця тернопільського вишу

Випускниця тернопільського медуніверситету Мар’яна Мамонова (дівоче – Черепушко) – капітан медичної служби – понад 3 років прослужила в Збройних силах України. 21 вересня вона повернулася додому з полону. Про це пише “Файне місто” з посиланням на пресслужбу ТНМУ ім. І. Горбачевського.

Мар’яна Мамонова закінчила Тернопільський медичний університет у 2015 році. На магістратурі навчалась у Київській військово-медичній академії, потім служила у 36-й окремій бригаді морської піхоти 501-го батальйону в Бердянську.

До 24 лютого медик перебувала у військових госпіталях у зоні воєнних дій з солдатами та пораненими. З початку повномасштабної війни лікар була в Маріуполі, де на початку квітня з заводу імені Ілліча потрапила в полон.

Тернопільський національний медичний університет звертався в усі міжнародні правозахисні організації з проханням допомогти визволити нашу випускницю з полону.
Щиро раді її поверненню, дякуємо за відмінну службу і виконання лікарських обов’язків. Бажаємо щасливої долі!, – зазначили у пресслужбі університету.

Жінка перебувала в руках окупантів упродовж шести місяців будучи вагітною. Уже за декілька днів Мар’яна повинна народити дитину.

До слова, загалом 21 вересня 2022 року додому повернулося 215 захисників України, серед яких 108 борців Маріуполя.

Читайте також: В якому стані перебувають звільнені азовці – розповів колишній командир полку Андрій Білецький

Фото: пресслужба ТНПУ
Exit mobile version