Загинув пів року тому: з бійцем Тарасом Ленєм попрощалися у громаді біля Тернополя (Фото)

Відсьогодні, 22 вересня, у Байковецькій громаді оголосили дводенну жалобу. У боротьбі з росіянами за Україну загинув молодий військовий Тараса Лень. Про це пише “Файне місто” з посиланням на Байковецьку сільраду.

Молодий боєць став на захист України у перші дні повномасштабного вторгнення російських військ. Про його долю тривалий час не було відомо – юнака вважали безвісти зниклим. На жаль, підтвердилося найгірше. Виявилося, що Тарас Лень загинув ще у березні в запеклих боях з окупантами у Київській області.

Юнак навчався в Національній академії сухопутних військ імені Гетьмана Сагайдачного. Був лейтенантом, командиром 2 гірсько-штурмового взводу, 3 гірсько-штурмової роти військової частини А3715.

11 березня Тарас зник безвісти під час авіанальоту противника в районі населеного пункту Варівськ Київської області. Виявилося, що тоді молоде життя обірвалося. Йому було всього лише 22…

Тарас Тень
Фото надала Байковецька сільська рада

Героя проводжали із квітами і сльозами

Поховали бійця у рідному Романовому Селі 22 вересня.

Здавалося, що вся дорога від початку села, де зустріли машину з тілом, аж до самої оселі, була вкрита квітами і полита сльозами чоловіків і жінок, що на колінах віддавали шану Героєві, котрий віддав своє життя заради життів мільйонів українців, – зазначили у сільраді.

Дуже зворушливо звернувся до людей один з священників, зазначивши, що Тарас пожертвував собою, щоб зупинити потвору, хвору на дві голови, маючи на увазі герб московії. Ще один примітний факт: під час його скорботної промови, прозвучав сигнал повітряної тривоги.

Знову чума летить, – зауважив святий отець, – але вона безсила здолати нас, українців, допоки ми єдині, допоки у нас є такі захисники як Тарас. Берімо приклад з нього, любімо Україну і бережімо її.

22 та 23 вересня у громаді жалобні дні. Студія “Файне місто” висловлює щирі співчуття рідним і близьким Героя. Вічна йому пам’ять!

Читайте також: За Україну поліг Віктор Яцуник з Тернополя

Exit mobile version