Група хасидів фотографувала блокпост у Тернополі

Фото ілюстративне з мережі Інтернет

У Тернополі заарештували групу послідовників брацлавського хасидизму. Один із пасажирів групи, порушивши заборону, фотографуваав блокпост. Про це пише “Файне місто” з посиланням на “Union Breslev In Uman”.

Стало відомо, що групу послідовників Бреслава, які перейшли кордон з Польщі в Україну, було заарештовано в місті Тернополі після того, як один із пасажирів мало не завдав величезної шкоди всій групі, порушивши правила та сфотографувавши військовий блокпост, – повідомляють у дописі.

У Фонді імені Рабі Нахмана, який опікується паломництвом брацлавських хасидів до Умані на єврейський Новий Рік, наголосили на необхідності дотримуватися правил безпеки та всіх вказівок військової адміністрації, зокема:

Нагадаємо, 25 вересня 2022 року євреї всього світу почнуть відзначати Рош ха-Шана-свято початку нового року в єврейському календарі. Святкування закінчиться ввечері 27 вересня. За єврейським календарем в цю дату почнеться 5783 рік.

В Україні на Рош ха-Шана євреї всього світу відвідують місто Умань на Черкащині. Юдеї здійснюють паломництво до Умані, щоб відвідати могилу Рабі Нахмана – відомого в юдаїзмі релігійного діяча. Зазвичай Умань відвідують на свято до 30 тисяч паломників. 

У 2022 році СБУ рекомендувала юдеям утриматися від відвідування Умані через небезпеку ракетних ударів. Деякі паломники все одно прибувають в Україну, але цього року, ймовірно, їх в Умані буде набагато менше.

Читайте також: У Тернополі готуються до найскладнішого опалювального сезону (Фото)

Exit mobile version