Без плати за дзвінки з-за кордону: ЄС скасовує платний роумінг для українців

Фото: мережа Інтернет

Україна приєднається до зони роумінгу ЄС. Про це заявила глава Єврокомісії Урсула Фон дер Ляєн під час промови «Про стан Євросоюзу» на пленарному засіданні Європейського парламенту.

Я хочу, щоб ми мобілізували повну потужність нашого спільного ринку, щоб прискорити зростання та створити нові можливості. У березні ми успішно приєднали Україну до нашої електричної мережі, – це планувалося на 2024 рік, але було зроблено протягом двох тижнів. Сьогодні Україна експортує електроенергію до Європейського Союзу. Тож я хочу суттєво розширити цю взаємно вигідну торгівлю. Ми вже зупинили збори з українського експорту до ЄС, ми вводимо Україну в наш європейський простір роумінгу, наші «коридори солідарності» були великим успіхом. Настав час рухатися вперед на цій основі, — наголосила фон дер Ляєн.

Це дозволить українцям по всьому ЄС та на батьківщині користуватися послугами своїх мобільних операторів та не платити за дзвінки з-за кордону. У квітні оператори мобільного зв’язку з країн ЄС та України підписали спільну заяву, якою засвідчують наміри співпрацювати задля забезпечення доступного або й безкоштовного роумінгу між Євросоюзом та Україною.

Читайте також: Повернути масковий режим у місті закликав мер Івано-Франківська (Відео)

Exit mobile version