Почаївську лавру хочуть віддати у безоплатне користування ПЦУ

Почаївська лавра // Фото: Файне місто

У Верховній Раді висунули ініціативу, згідно якої Почаївську лавру мають передати у безоплатне користування Православній церкві України. Документ з’явився 8 вересня на сайті парламенту. Про це пише “Файне місто” з посиланням на законопроект № 8012.

Ініціатором законопроєкту став Народний депутат України Андрій Богданець. Метою є захист національної безпеки та запобігання проявів інформаційної пропаганди представниками Української Православної церкви московського патріархату. Зазначається, що завданням проекту Постанови є на законодавчому рівні врегулювати питання передачі в безоплатне користування комплексів споруд Почаївської Успенської лаври та Києво-Печерської лаври ПЦУ.

Протягом багатьох років провідні українські духовні та історичні святині – Почаївська Успенська та Києво-Печерська лаври монопольно використовуються московським патріархатом, який попри зміни в статуті залишається частиною російської православної церкви (РПЦ), — йдеться у пояснювальній записці.

Наразі проєкт постанови опрацьовують в Комітеті Верховної Ради України з питань гуманітарної та інформаційної політики.

Нагадаємо, у серпні на Тернопільщині відбувся хресний хід до Почаївської лаври. Люди масово бунтували і намагалися зупинити учасників ходи.
Більше: Йдуть “вовки в овечій шкірі”: учасників хресної ходи УПЦ МП жителі Тернопільщини не пускають до Почаєва (Фото)

Також у Тернополі активісти зверталися до влади з проханням зупинили паломників.
Більше: “Московський патріархат вбиває”: у Тернополі мітинг проти УПЦ МП (Відео)

Exit mobile version