Викрав боєприпаси, аби «гратись» ними: на Тернопільщині поліція затримала злочинця

Фото з мережі Інтернет

Нещодавно до поліції Кременця звернувся місцевий житель. Наприкінці серпня до його житла проник невідомий, викрав скутер та набої до мисливської рушниці, пише «Файне місто» із посиланням на ГУ Нацполіції у Тернопільській області. Правоохоронці встановили особу злодія та затримали його, однак мотив крадіжки виявився зовсім несподіваним.

За викликом потерпілого на місце події виїжджала слідчо-оперативна група. Стало відомо, що зловмисники віджали металопластикове вікно, аби проникнути до приміщення. Злодії викрали скутер із гаража, а потім виламали двері сейфа та витягли звідти набої до мисливської рушниці та до малокаліберної зброї.

Зловмисником виявився хлопець із Кривого Рогу.

Проведеними оперативно-розшуковими заходами працівники поліції встановили особу зловмисника. Це – двадцятирічний переселенець з Кривого Рогу. На Кременеччину він переїхав з бабусею, де їм місцеві мешканці надали вільну хату. Хлопець уже двічі притягувався до кримінальної відповідальності за незаконне заволодіння транспортним засобом у рідному місті. Два провадження наразі розглядаються у суді, – зазначають у поліції

Скутер, викрадений із гаража місцевого жителя, він перефарбував та сховав поблизу свого будинку. А от причина викрадення набоїв виявилась зовсім несподіваною. Хлопець використовував їх, як розвагу – викопав яму біля своєї хати, запалив у ній вогонь та кидав туди боєприпаси, аби спостерігати за тим, як вони вибухають.

Коли до підозрюваного прийшли поліцейські, він у скоєному зізнався. Вирішується питання про оголошення хлопцеві підозри відповідно до ч. 1 ст. 262 (Викрадення, привласнення, вимагання вогнепальної зброї, бойових припасів, вибухових речовин) та ч. 2 ст. 289 (Незаконне заволодіння транспортним засобом) Кримінального кодексу України, – йдеться у повідомленні Нацполіції.

Читайте також: Чоловіка з підробленими документами зловили у Тернополі

Фото: ГУ Нацполіції Тернопільської області
Фото: ГУ Нацполіції Тернопільської області
Exit mobile version