На Тернопільщині залежні пацієнти продавали наркотичні таблетки (Фото)

Фото: Нацполіція Тернопільщини

У Тернопільській області троє людей продавали нарковмісні таблетки майже рік. 53-річна жінка та 33-річний чоловік – наркозалежні з багаторічним стажем, які лікувалися в одній із клінік краю. Медикаменти вони передавали через третього – спільника, який лише перепродував товар. Про це пише “Файне місто” з посиланням на Нацполіцію.

За словами заступника начальника обласного управління боротьби з наркозлочинністю Андрія Шафранського, наркозалежні отримували таблетки метадону, а на соннат отримували рецепти та брали його в аптеках. Проте препарати вони реалізовували своїм наркозалежним знайомим. За одну таблетку просили 100-150 гривень.

Як зазначають правоохоронці, підозрювані дурили лікарів та стверджували, що доза, яку їм видають, замала. Тому медики її підвищували. Частину ліків зловмисники приймали самостійно, а іншу – продавали.

Ще кілька років тому пацієнти замісної терапії змушені були приймати ліки безпосередньо в клініці і під наглядом медперсоналу. Проте епідемія ковіду, а потім війна внесли свої корективи. Сьогодні наркозалежні особи раз в тиждень приходять та отримують препарати на 7 днів, а тому проконтролювати приймання ліків стало складно,- розповів Андрій Шафранський.

Оперативники УБН провели санкціоновані обшуки в помешканні фігурантів та виявили нарковмісні препарати, а також списки клієнтів. Учасникам оголосили підозру відповідно до ч. 2 ст. 307 та ч. 1 ст. 321 ККУ. Жінка відповідатиме у суді ще й згідно із ч. 3 ст. 321 ККУ. Наразі вирішується питання про обрання усім трьом жителям краю запобіжного заходу. Триває слідство.

Читайте також: У Львові чоловік кинув гранати в поліцейських (Фото) 

Exit mobile version