Наїхав на поліцейського та намагався втекти: деталі затримання податківця з Тернопільщини (Фото/Відео)

На Тернопільщині заступника начальника ГУ ДПС Бабія підозрюють у хабарництві. Він нібито взяв 5 000 США і мав виключити підприємця зі списку ризикових платників податків. Сьогодні, 1 вересня, з’явилися деталі затримання обвинуваченого правоохоронцями. Про це пише “Файне місто” з посиланням на ДБР.

Нагадаємо, посадовець очолював комісію регіонального рівня з відшкодування ПДВ та віднесення суб`єктів господарювання до переліку ризикових. Він записав місцеве підприємство до списку ризикових платників податків і вимагав від його власника 5 000 США за те, щоб виключити його з цього переліку.

Читайте також: На хабарі зловили заступника начальника податкової Тернопільщини (Фото) 

Для отримання грошей посадовець залучив свого сусіда. Той отримав від підприємця кошти і передав їх посадовцю, після чого ділків затримали працівники ДБР.
Під час обшуків в помешканні податківця вилучені гроші, старовинні монети, зброя та боєприпаси. Тривають обшуки за місцем роботи фігуранта, – йдеться у повідомленні ДБР.

При затриманні посадовець опирався і намагався втекти на власному авто. Під час цього він травмував одного із правоохоронців. Однак, підозрюваного все-таки зловили. Йому повідомили про підозру за ч. 3 ст. 368, ч.3 ст.369-2, ч. 2 ст. 345 КК України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років.

Наразі готуються клопотання до суду про обрання затриманим запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, а також відсторонення від посади податківця.

Читайте також: Торгувала молодими дівчатами: у Тернополі судитимуть ймовірну сутенерку (Відео)

Exit mobile version