“Куплю дрова недорого”: скільки на Тернопільщині коштує кубометр

дрова

Фото ілюстративне// Джерело: Juniper

Незабаром на Тернопільщині знову настане холодний період. Цьогоріч влада неодноразово попереджала українців про найважчий опалювальний сезон. Більшість людей не ігнорують такі заяви та готуються до нового опалювального сезону, зокрема закуповують дрова. Кореспонденти “Файного міста” вирішили дізнатися, скільки цьогоріч коштує деревне паливо та як можна його купити.

Ціни на дрова на Тернопільщині

Як розповів журналістам “Файного міста” в.о. директора КП “Підгаєцьке лісництво” Михайло Корпан, є промислові і непромислові дрова. Перші є довгими і коштують дешевше, їх продають звичайному населенню, тоді як другі – круглі і дорожчі, їх закуповують підприємства. Ціни на них такі:

Колоті дрова дещо дорожчі. Як зазначають у Чортківському лісовому господарстві, наразі кубометр так званого природного енергоносія на підприємстві — 2388 гривень. Дрова для продажу складені у ящики, об’ємом 1,48 кубометра. Ціна дров у ящику — 2886 грн за 1 кубометр( за 1.48 – 4271.28 грн). Вартість може змінюватися через економічні реалії сьогодення.

Зазначимо, що ціни встановлюють згідно затвердженого прейскуранту. Як зазначив в.о. директора Підгаєцького лісництва Михайло Корпан, вартість дров для населення залежить від виду дерева (акація, дуб, граб, ясен тощо), діаметру і довжини стовбура. Він також додав, що продаж з лісництв здійснюється через аукціон.

Однак люди також купують дрова і в Інтернеті. На одному з сайтів оголошень ціни такі:

Зазначимо, що на сайтах оголошень є чимало шахраїв. Зловмисники виманюють чималі кошти у своїх жертв, а потім безслідно зникають. Будьте обачні і не ведіться у пастки аферистів!

Як та де можна купити дрова

Купити дрова можна таким чином:

  1. Звернутися до контори лісгоспу або лісництва та написати заяву, у якій вказати ПІБ, ідентифікаційний код, контактний номер, обсяг і породу дров паливних, спосіб та місце доставки;
  2. Оплатити за банківськими реквізитами підприємства у будь-якому відділенні банку або в додатку Приват 24;
  3. Після підтвердження оплати проведеться відпуск дров’яної деревини споживачеві.

Як повідомляла пресслужба Тернопільського обласного управління лісового та мисливського господарства, реалізацією дров в області зокрема займаються 3 державних лісогосподарських підприємства, що координує управління. Зокрема відповідальні такі лісгоспи:

Крім того, придбати дрова можна у кожному лісництві підприємства. Контакти – на сайті та Фейсбук-сторінках вищезазначених лісгоспів.

Рекордний обсяг дров планує заготовити для українців Держагентство лісових ресурсів

Підприємства Державного агентства лісових ресурсів України рекордними темпами нарощують заготівлю дров для населення, бюджетних установ, українських військових. Про це 29 серпня повідомив голова Державного агенства лісових ресурсів України Юрій Болоховець.

За підсумками минулого місяця, порівняно з липнем 2021 року, обсяг заготівлі зріс майже на третину – до 336,6 тис. кубометрів. А якщо врахувати тимчасову втрату частини лісових масивів Харківщини, Херсонщини, Донеччини, Луганщини, суттєве просідання лісогосподарської діяльності на Сумщині, Чернігівщині, Київщині (внаслідок постійних обстрілів та замінувань), заготівля дров у середньому по підприємствам Держлісагентства збільшилась чи не вполовину.
За підсумками серпня плануємо вийти на ще кращий результат. І щомісячно додатково забезпечувати до 100-150 тис. кубометрів дров, – йдеться у повідомленні Юрія Болоховця.

Нагадаємо, раніше кореспонденти “Файного міста” цікавилися у тернополян, як вони готуються до зими. Більше про це дивіться у відео.

Читайте також: Радянський літак з тернопільського парку продадуть на електронному аукціоні: яка стартова ціна

Автор: Віта Шумило

Exit mobile version