Електрикою, удушенням та іншими жорстокими методами окупанти катують людей у підвалах на ЗАЕС

Фото: Енергоатом

В підвалах Запорізької атомної електростанції (ЗАЕС) окупанти облаштували катівні. Там вони жорстокими методами знущаються з активістів, волонтерів та підприємців Енергодара. Відомо про десятки нових випадків викрадення людей. Про це пише “Файне місто” з посиланням на Східну правозахисну групу у соцмережі Фейсбук.

За словами оцевидців, людей везуть до підвалів АЕС, де їх допитують та катують.

За отриманою інформацією викрадають переважно активістів, волонтерів, місцевих підприємців, мешканців, які не підтримують окупантів. Затриманих везуть до підвалів АЕС, де потім піддають їх катуванню – виливають під ноги розчин хлору в закритій камері, катують електрикою, використовують удушення через целофанові пакети та інше, – йдеться у повідомленні правозахисників.

Також, за свідченнями місцевих мешканців, із території Запорізької АЕС декілька разів виїжджали автобуси з великими мішками. Ймовірно, це були трупи закатованих людей. За словами енергодарців, автобуси із мішками їхали у напрямку Каменка-Дніпровської.

Додамо, що ситуація із Запорізькою електростанцією, яку росіяни захопили ще на початку березня 2022 року, є небезпечною. Раніше у МАГАТЕ заявили, що демілітаризувати Запорізьку АЕС потрібно за допомогою “переговорів”

Читайте також: ЗСУ стануть однією з найтехнологічніших армій з високоточним озброєнням в Європі після перемоги – експерт

Exit mobile version