Жителі Тернопільщини віддали майже 300 000 гривень за неіснуючі авто

Фото з відкритих джерел

Двоє жителів Тернопільщини потрапили у пастку аферистів. Потерпілі хотіли купити автомобілі і втратили чималі суми грошей. Про це пише “Файне місто” з посиланням на Нацполіцію.

Перший чоловік планував купити авто з Європи. Продавець його запевняв, що приганяє потрібну модель за певну оплату. Тернополянин здійснив передоплату за послуги – 900 доларів. Іномарка так і не перетнула український кордон, продавець зник, а з ним і весь завдаток.

Другий чоловік родом з Теребовлянської громади. Потерпілий також на сайті домовився з продавцем за пригон авто з-за кордону. Він перевів на картку афериста завдаток –  20 тисяч гривень. Однак шахрай знову зателефонував та повідомив, що необхідно доплатити ще 40 000 гривень. Чоловік знову сумлінно перевів гроші.

На тому торги не завершилися, бо зловмисник таки спробував заробити ще. Аферист за два дні зателефонував втретє, повідомивши, що виникли труднощі при перетині кордону і необхідно оплатити всю суму за автівку та за доставку. Потерпілий втратив понад 190 000 гривень і залишився без іномарки. Номер продавця зник з мережі.

За фактом шахрайств відкриті кримінальні провадження. Поліцейські встановлюють детальні обставини злочинів.

Exit mobile version