У тернополянки вкрали понад 30 000 гривень, які вона збирала на допомогу ЗСУ

Фото: мережа Інтернет

У Тернополі в жінки вкрали 35 000 гривень. Гроші вона збирала на допомогу ЗСУ. Винуватцем став телефонний шахрай. Про це пише “Файне місто” з посиланням на Нацполіцію.

За словами потерпілої, в одній із соцмереж вона розмістила оголошення про збір коштів на потреби захисників. У месенджер їй написала жінка нібито з Польщі. Вона запевнила, що хоче допомогти, але кошти перерахує лише через офіційний благодійний фонд.

Згодом до тернополянки зателефонував незнайомець, який представився представником благодійного фонду. Під час розмови сказав, що на рахунок тернополянки хочуть переказати кошти з-закордону, але для зарахування грошей треба провести деякі операції. За порадою телефонного незнайомця жінка зайшла в свій банківський додаток і ввела там дані, які продиктував шахрай.  Внаслідок таких маніпуляцій з рахунку потерпілої зникло 35 000 гривень.

За даним фактом розпочато кримінальне провадження за статтею 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Тривають оперативно-розшукові заходи для розкриття злочину. 

Читайте також: У Тернополі горів комбайновий завод (Фото) 

Exit mobile version