Кого призивають до армії першими: пояснення від міністра оборони

Фото з відкритих джерел

Збройні cили України наразі не потребують збільшення загальної кількості особового складу. Мобілізації підлягають конкретні фахівці. Про це пише “Файне місто” з посиланням на інтерв’ю міністра оборони Олексія Резнікова “Голосу Америки

Темпи та об’єми мобілізації встановлює Генеральний штаб ЗСУ, враховуючи потреби на фронті та втрати. Резніков зазначив, що до лав української армії мобілізовано вже досить багато людей, наразі потрібні насамперед певні спеціалісти: оператори БПЛА, айтівці, зв’язківці, артилеристи та ін.

Саме Генштаб чітко знає, на якому напрямку, в якому різновиді сил чи військ потрібне заміщення, або відвести бригаду на відновлення боєздатності й замість неї ввести резерв. Але наскільки я знаю, сьогодні мобілізаційні потреби задовільняються через пошук конкретних фахівців, – пояснив міністр.

Зокрема потрібні фахівці, які оперативно опанують засобами та озброєнням “натівських” стандартів, яке надходить українській армії. Зауважимо, що воєнний стан та мобілізацію в Україні подовжили ще на 3 місяці.

Читайте також: Без російської літератури і більше історії України: школярам затвердили нову програму

Exit mobile version