На ринках Тернопільщини вкотре фіксують порушення карантинних вимог

На Тернопільщині спеціалісти продовжують перевіряти агропродовольчі ринки міст на дотримання умов карантину. Так, впродовж трьох днів позапланові заходи державного нагляду провели на чотирьох агропродовольчих  ринків Тернополя. З 3 по 5 червня порушення зафіксували на 3-х із них. Це – відсутність захисних екранів між продавцями та покупцями, неправильне використання засобів індивідуального захисту (масок) продавцями.

 “Керівникам ринків надали пропозиції щодо усунення недоліків та склали три протоколи про адміністративні правопорушення. Згідно з виявленими порушеннями буде призначено штраф відповідно до чинного законодавства. Щодо закриття ринків, то порушення не є самі по собі підставою. Приводом для такого рішення може бути збільшення кількості хворих на коронавірусну інфекцію”, – кажуть в Головному управлінні Держпродспоживслужби в Тернопільській області.

Чи вплине на роботу ринків Тернополя та краю збільшення кількості хворих на Covid-19 впродовж останніх днів, про це поки не йдеться. Такі рекомендації, відповідно до чинного законодавства, може вносити штаб для боротьби з коронавірусом, якщо для цього будуть вагомі підстави.

“За минулу добу у Тернополі зареєстровано менше випадків на коронавірус, порівняно з попередніми днями. Що стосується роботи ринків, то на певній території міст чи сіл відповідно до постанови Кабміну можуть бути повернуті жорсткіші умови карантину, якщо на це будуть вагомі підстави. Таке рекомендаї може вносити міський штаб для боротьби з коронавірусом, засідання якого, до слова, у Тернополі відбудеться 11 червня”, – зазначив лікар-епідеміолог Володимир Паничев.

Exit mobile version