“У час війни кожен в міру своїх сил має дотримуватись посту”: як правильно поститися вірянам у війну (Відео)

Фото: з відкритих джерел

З 14 серпня розпочався Успенський піст, або Спасівка. Він триватиме всього 2 тижні – від свята Перенесення Чесного і Животворного Хреста та Макавейських мучеників до навечір’я Успіння Пресвятої Богородиці. Яких правил вірянам слід дотримуватися та хто може не поститися – далі у матеріалі “Файного міста”.

Зазначимо, цей піст встановили на честь Успіння Пресвятої Богородиці. Це єдиний піст у церковному році, присвячений Діві Марії. Релігійний сенс Успенського посту – шанування і наслідування Божої Матері, котра, готуючись відійти у вічне життя, постійно постилася та молилася.

Відповідно до церковного та народного календарів, Успенський піст – не літній, а осінній піст. Саме цей піст завершує церковний рік і відкриває дорогу осені. У народі він знаний ще як Богородичний, Спасо-Богородичний або просто Спасівка. Триває він усього два тижні. Його вважають найкоротшим із 4 християнських багатоденних постів. 

Яких правил слід дотримуватися вірянам, від чого слід відмовитися у цей час розповів “Файному місту” отець роман Дутчак, священник Архикатедрального Собору Непорочного Зачаття Пресвятої Богородиці УГКЦ. Його настанови і рекомендації дивіться у відео нижче.

Читайте також: Президент посмертно нагородив орденом Героя Сергія з Тернопільщини 

Exit mobile version