Навчальну програму зміннюють в українських школах: що нового

Фото:

Фото ілюстративне// Джерело: Нова українська школа

З 1 вересня в українських школах вчителі за новою програмою викладатимуть історію України, всесвітню історію, світову літературу та захист України. Про це пише “Файне місто” з посиланням на заступника міністра освіти Андрій Вітренко.

Політик зазначив, що з початку нового навчального року предмет «Захист України» буде більш практично спрямованим. Зокрема посилять національно-патріотичне вихованн. Також на цих уроках школярів учитимуть протимінній діяльності. Це потрібно, щоб діти були свідомі того, що не можна чіпати, що несе для них небезпеку – сказав Вітренко.

Також змінять програму світової літератури. З неї вилучать усе, що виспівує орківські війська, воно зникне з програми, – наголосив заступник. Однак вже зараз відомо, що деякі твори російських письменників залишили на вивчення школярам.

Крім того, зміни торкнуться й програм «Історії України» та «Всесвітньої історії». Міносвіти повинно надати методику вивчення взаємовідносин між українською нацією та «руським міром» на основі історичної правди.

Щодо питання нових підручників, то поки що невідомо, чи отримають школярі нові книги до 1 вересня.

Читайте також: У школах посилять охорону, а для дітей створять спецзастосунок: деталі від МВС про навчання з вересня

Exit mobile version