Місця для відпочинку, спортмайданчики та меморіал вшанування Героїв: як змінять Старий парк у Тернополі (Фото)

Візуалізація проєкту// Фото: Тернопільська міська рада

У Тернополі завершила свою роботу конкурсна комісія з вибору кращої концепції реконструкції Старого парку. Переможця обрали сьогодні, 11 серпня. Про це пише “Файне місто” з посиланням на Тернопільську міську раду.

Нагадаємо, попередньо комісія обрала кілька фіналістів конкурсу. Ескізи направили авторам проєктів на допрацювання. Автори дослухалися до усіх правок і відправили вже оновлені пропозиції. Загалом комісія розглядала 6 доопрацьованих пропозицій, серед яких обрала переможця

В автора найкращої концепції реконструкції парку ми замовимо проєктно-кошторисну документацію, а вже після завершення війни та здобуття Україною перемоги будемо виконувати усі подальші заходи з реалізації проєкту. Приємно відзначити, що до участі в конкурсі долучилися не лише місцеві архітектори та проєктанти, а також фахівці з Дніпра, Маріуполя, Львова, Хмельницького та інших українських міст, – розповів міський голова Сергій Надал.

Згідно з рішенням конкурсної комісії, переможцем конкурсу став проєкт організації «Ulun architects», автор – Вадим Милостюк з Дніпра. В оновленому парку будуть: місця для вшанування українських Героїв, локації для відпочинку молоді з врахуванням фудкорту, пішохідні алеї, велодоріжки, спортивні і дитячі майданчики, територія для проведення різноманітних культурних та  мистецьких подій тощо.

Візуалізації роботи проєкту-переможця можете переглянути нижче.

Зазначимо, що реконструкція розпочнеться після перемоги. Наразі у парку нічого не змінюватимуть.

Читайте також: Чи виганяють бездомних котів з підвалів будинків: пояснення Тернопільської міськради

Exit mobile version