Пара переселенців поїде до Відня з Тернополя (Фото)

Дар'я і Віталій з Краматорська// Фото: Карітас Тернопіль

Історія кохання Віталія та Дар’ї розчулила багатьох людей. Подружжя приїхало до Тернополя з Краматорська в липні. Не могли наважитись на виїзд раніше, оскільки Дар’я має першу групу інвалідності по зору. Зараз вони отримали можливість поїхати закордон. Також закохані чекають на поповнення у сім’ї. Про це пише “Файне місто” з посиланням на БФ “Карітас Тернопіль”.

Дар’я втратила все, але знайшла дещо більше – кохання

Уродженка Донеччини втратила дитину у першому шлюбі. Після викидня вона впала в кому, а згодом повністю втратила зір. Це стало для неї важкими випробуваннями.

Після пережитого горя на жінку чекала ще одна біда – смерть матері. Дар’я залишилась повністю сама. Згодом вона познайомилася з Віталієм. Зрозумівши, що сильно його кохає, жінка погодилась стати дружиною. Підтримка та любов чоловіка повністю змінили життя Дарії.

Дар’я і Віталій з Краматорська
Фото: Карітас Тернопіль

Війна змусила подружжя переїхати до Тернополя

Дар’я та Віталій до останнього не могли покинути рідну оселю в Краматорську. Та все ж вони не у змозі були далі бути у небезпечній зоні та наважилися евакуюватися. Так подружжя опинилося у Тернополі та звернулося до Карітасу по гуманітарну допомогу. Тут вони потрапили під супровід кейс-менеджера проекту NIN.

Дар’я і Віталій з Краматорська
Фото: Карітас Тернопіль

Дар’я отримає можливість повернути зір

За підтримки міської ради, туристичної агенції Рід-Тур та благодійної організації United for Ukraine, Віталій та Дар’я отримали можливість виїхати на три місяці до Відня, де Дар’ї спробують повністю чи частково відновити зір. Наразі триває процес налагодження контактів. Також за співпраці з юристом проекту NIN Черняк Ірини подружжя отримало консультацію щодо можливості перетину кордону для Віталія та необхідний для цього документальний супровід.

Дар’я і Віталій з Краматорська
Фото: Карітас Тернопіль

Тепер їх буде троє

І це ще не всі гарні новини цієї сім’ї. Вже в Тернополі вони дізналися, що незабаром стануть батьками. Сподіваємось, Дарія зможе не лише взяти на руки, а й побачити свою дитинку.

Такі історії, серед багатьох, які ми чуємо в стінах нашого осередку, дають велику надію. Бути свідками того, як люди долають труднощі, як вони стають сильнішими та зміцнюють власну віру, попри в пробування та, здавалось, безнадійне становище – дає кожному відчуття, що шляхи Господні маловідомі та незрозумілі і лише згодом, коли ми дивимось в минуле, розуміємо для чого нам давались різні випробування та яке велике значення мають ті люди, які трапляються на нашому шляху, підтримуючи, розуміючи, допомагаючи, – діляться у Карітасі.

Дар’я і Віталій з Краматорська
Фото: Карітас Тернопіль
Exit mobile version