На Тернопільщині запрацює “цифрова” система оповіщення повітряної тривоги

Фото: мережа Інтернет

У Тернопільській області система оповіщення повітряної тривоги переходить у “цифру”. Вона сучасніша та сповіщатиме про загрозу набагато більшу аудиторію. Про це пише “Файне місто” з посиланням на Тернопільську ОВА.

Зазначимо, що на Тернопільщині функціонує автоматизована система централізованого оповіщення, яка має дві складові:

Перша використовується понад 30 років. Її обладнання застаріле, а деякі запчастини уже не виготовляють. Через це обслуговування потребує значних затрат та тривале у часі.

Саме тому в області встановлять “цифру”. Йдеться про систему “ОЗОН – С”, куди входять звукові електросирени, вуличні гучномовці, пристрої перехоплення мереж FM–, радіо і телемовлення. Вона дозволяє передавати сигнали та повідомлення на службові та мобільні телефони у мережі загального користування, операторів мобільного зв’язку, а також дистанційно керувати електросиренами та гучномовцями.

До слова, станом на 9 серпня в області встановили 95 електросирен та 141 гучномовець. Крім того, працює інформаційна мережа «Вуличне радіо», яка включає 15 інформаційних табло на зупинках громадського транспорту у Тернополі .Більшість громад встановили по одній-дві сирени або гучномовці.

Читайте також: Понад 500 жителям Тернопільської громади виплатять компенсацію за прихисток переселенців

Exit mobile version