“Алея зірок” у Тернополі поповниться зіркою: кого вшанують

Фото: мережа Інтернет

У Тернополі «Алеї зірок» вчергове вшанують видатних людей. Однак цьогоріч зірка буде колективною – “Захисникам та захисницям України”. Про це пише “Файне місто” з посиланням на рішення виконавчого комітету ТМР “Про вшанування імен відомих людей міста Тернополя “Нові імена Алеї зірок”.

Зазначимо, що “Алея зірок” знаходиться на вулиці Петра Конашевича-Сагайдачного. Офіційне відкриття зірки традиційно відбудеться 28 серпня під час відзначення Дня міста.

Попередньо ми нагадували та наголошували на тому, щоб мешканці і громадські організації надсилали свої пропозиції щодо кандидатів на присвоєння зірки. У цьому році пропозиції не були такі масові, як в попередні роки. Тож, зважаючи на події в Україні, пов’язані з війною, прийнято рішення про встановлення єдиної бронзової зірки – на честь захисників та захисниць України, – пояснив міський голова Сергій Надал.

Нагадаємо, «Алею зірок» у Тернополі відкрили 28 серпня у 2011 році. Щороку на ній з’являються нові імена видатних тернополян, які зробили вагомий внесок у розвиток нашого міста та громади. Наразі у місті вже закладено 35 зірок. Виготовляють зірки для тернопільської алеї за гіпсовою заготовкою тернопільського скульптора Дмитра Пилип’яка.

До слова, міський голова Тернополя Сергій Надал розповів, як цьогоріч відбудеться відзначення Дня міста.

Більше: «Коли люди гинуть на війні, недоречно робити масові святкування Дня міста», – розповів міський голова Тернополя

Exit mobile version