Книги для поранених військових збирають у Тернополі: куди приносити та які саме (Відео)

Фото ілюстративне // Джерело: Файне місто

Тернопільські міські бібліотеки розпочали акцію «Книга для воїна». Її мета – підтримати поранених військових, котрі перебувають зараз на лікуванні у закладах охорони здоров’я нашого міста. Більше про це дізнавалися журналісти “Файного міста”.

Як розповіла директорка Тернопільської міської ЦБС Оксана Лехіцька, до них з проханням звернувся волонтер Олег Гутовський. Він просив допомогти зібрати книги для поранених воїнів, які лікуються у медзакладах.

Виявляється, вони бажають різноманітну літературу. Єдина умова – тільки україномовні книги. Ви собі уявіть, вони хочуть читати навіть дитячу літературу, зокрема казки. Також військові хочуть почитати детективи, фентезі, пригодницькі романи та інші, – розповіла Оксана Лехіцька.

За 2 дні акції відгукнулися чимало читачів та бібліотекарів. Директорка бібліотеки продемонструвала 19 книг, які принесли небайдужі.

Пані Оксана каже, що наразі термін збору книг необмежений, тобто – “до Перемоги”. Книги передаватимуть військовим регулярно, не акцентуючи на зібраній конкретній кількості. Більше про це дивіться у відео.

Нагадаємо, приносити літературу можна в усі бібліотеки-філії, що знаходяться у мікрорайонах Тернополя. Умова – щоб книги були україномовні.

Читайте також: На Тернопільщині одружилися переселенці з Херсонщини під сирену (Фото) 

Фото: Файне місто

Автори: Віта Шумило, Ольга Демчук

Exit mobile version