На Тернопільщині чоловіка засудили на 12 років тюрми за вбивство батька і брата

Фото з місця події// Джерело: Нацполіція

У Ланівцях, що на Тернопільщині, суд призначив 12 років тюрми 36-річному чоловікові, який вбив свого батька та брата. За даними слідства, син зарізав батька та встромив ножиці в обличчя брату через неподілене м’ясо. Про це пише “Файне місто” з посиланням на вирок Лановецького суду.

Нагадаємо, “Файне місто” писало, що у день нещастя, батько з одним із синів пішов до сусіда допомагати колоти свиню. Молодший в цей час допомагав по господарству односельчанину неподалік. За виконану роботу з одними розрахувалися свіжининою, а з іншим – алкоголем. 

Конфлікт між родичами виник під час вечері. Батько та брат відмовилися ділитися із членом сім’ї м’ясом. Це розізлило чоловіка і він схопив ніж та вдарив ним батька у груди. За тата заступився старший син. Проте не зміг нічого зробити – нападник ножицями вдарив його в обличчя та втік з хати. Про свій вчинок він одразу розповів сусідові

Що довели у суді

Як йдеться у вироку Лановецького райсуду, подія сталася вночі 7 лютогов селі Верещаки Кременецького району. У суді обвинувачений визнав провину і пояснив, що сварка між ним та батьком виникла через те, що він хотів приготувати м’ясо, а батько йому заборонив.

Вони з батьком залишилися в кухні та близько 23:00 год між ними виник конфлікт на підставі того, що він, взявши ножа до рук, хотів приготувати зароблену родичами свіжину, а батько заборонив. В цей час він пригадав усі минулі образи, так як зростав без матері, а батько більшу частину уваги приділяв його братові, завжди краще ставився до нього, що викликало у нього ревнощі та в зв`язку з чим між ними часто виникали конфлікти, – пояснив свій вчинок у суді обвинувачений.

В результаті суд визнав винним у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених ч.1 ст.115, ч.2 ст.121  КК України та призначив обвинуваченому остаточне покарання у виді позбавлення волі на 12 років. Строк відбуття покарання обвинуваченому слід рахувати з моменту його затримання, а саме з 8 лютого 2022 року, зарахувавши в строк відбуття покарання термін перебування його під вартою.

Читайте також:

Exit mobile version