Понад 200 українським депутатам анулювали дипломатичні паспорти: хто у списку

Закордонні паспорти// Фото ілюстративне з мережі Інтернет

МЗС України визнало недійсними 225 дипломатичних паспортів народних депутатів. Причиною є те, що їх вчасно не повернули на зберігання попри неодноразові прохання дипломатичного відомства. Про це пише “Файне місто” з посиланням на у пресслужбу МЗС України.

За останні місяці міністерство кілька разів зверталося до нардепів із проханням повернути диппаспорти і взаємодіяло з Верховною радою для організації цього процесу.

Останній раз ми просили здати паспорти впродовж липня. Всі наші заклики були проігноровані. Відповідно, керуючись законодавством України, МЗС України визнало недійсними 225 дипломатичних паспортів народних депутатів, які не були своєчасно повернуті до МЗС на зберігання, – повідомляють у прес-службі.

Зазначимо, що диппаспорти видаються депутатам виключно для здійснення офіційних відряджень. Згідно з положенням про дипломатичний паспорт, після повернення із відрядженняпротягом 10 днів паспорти треба повернути до МЗС на зберігання. При цьому наголошується, що диппаспорти не можна використовувати для приватних поїздок за жодних обставин.

Водночас МЗС запевняє, що невідкладно видасть диппаспорти тим депутатам, які відбуватимуть в офіційні відрядження від Верховної ради.

Згодом Telegram-канал “УП. Off the record” оприлюднив список надрепів, у яких анулювати диппаспорти.

Фото: УП. Off the record
Exit mobile version