Майже 100 000 гривень віддали жителі Тернопільщини шахраям

Фото: мережа Інтернет

На Тернопільщині аферисти ошукали 40-ох місцевих жителів на чималі суми. Загалом потерпілі втратили близько 100 000 гривень. За якою схемою вони діяли пояснили в ГУ НП у Тернопільській області, пише “Файне місто”.

Як з’ясували правоохоронці, люди купували через сайти-оголошень різний товар, який не отримували. Натомість з їх електронних гаманців зникали всі заощадження. Аферисти надсилали краянам фішингові-повідомлення, де громадяни вводили реквізити своїх банківських рахунків та коди доступу.

Як наслідок жителька Тернополя втратила з валютної картки 2680 американських доларів, інша майже 2450 гривень, ще одна заявниця 16500 гривень, а житель Бережан 4110 гривень

Відомості про події слідчі внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань відповідно до статті 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Триває досудове розслідування.

Читайте також: У центрі Тернополя чоловіка пограбував невідомий

За якою схемою діяли шахраї

Такий вид шахрайства називається фішингова атака – це спроба отримати особисту інформацію через Інтернет оманливим шляхом. Зазвичай, вона здійснюються через електронні листи, оголошення або сайти, схожі на ті, які користувач відвідує. Наприклад, на електронну пошту може прийти лист, схожий на лист із банку, з проханням підтвердити номер банківського рахунку.

Зловмисники в посиланні просять вказати такі дані:

Не варто відкривати посилання від незнайомих або малознайомих співрозмовників, проходити авторизацію на сторонніх сайтах, а також надавати платіжні дані. Саме таким чином на спеціально створених сайтах шахраї отримують доступ до ваших персональних даних.

Exit mobile version