Тернопільщину відвідав митрополит УПЦ МП Онуфрій (Фото/Відео)

Всенічне бдіння у Почаєві// Фото: Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ

У четвер, 4 серпня, митрополит УПЦ МП Онуфрій приїхав на Тернопільщину. Він очолив всенічне бдіння у Свято-Успенській Почаївській Лаврі напередодні свята Почаївської ікони Божої Матері. Про це пише “Файне місто” з посиланням на Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Предстоятель прибув у Почаїв для участі в урочистих богослужіннях з нагоди 425-річчя перенесення чудотворної ікони в Почаївський монастир. Він очолив акафіст перед чудотворним образом та всенічне бдіння у Преображенському соборі Лаври. Онуфрію співслужив сонм архієреїв Української Православної Церкви, намісник обителі митрополит Почаївський Володимир, братія Лаври у священному сані та численне духовенство з різних єпархій. У храмі молились тисячі вірян.

За богослужінням піднесли особливі молитви про мир в Україні, про Божий захист від жахіть війни та утішення всіх постраждалих. у п’ятницю, 5 серпня, Блаженніший владика очолив Божественну літургію у цьому ж соборі.

Почаїв 3 дні особливо контролювали поліцейські

До слова, Почаїв 3 дні був під пильним контролем поліції. У громаді з 3 серпня по 5 серпня правоохоронці забороняли рух авто на деяких ділянках.

У зв’язку з цим буде обмежений рух транспортного засобу а також будуть обмеження з метою недопущення перевищення граничної чисельності учасників, які можуть перебувати в культових спорудах, доступ до населеного пункту та місця проведення обряду громадян, як в пішому порядку так і на автомобільному транспорті, – йдеться у повідомленні кременецької поліції.

Довідка

Почаївський образ Богородиці у 1597 році віддала обителі Анна Гойська – після того, як по її молитвах до Божої Матері прозрів сліпонароджений брат Филип. Поміщиці Анні ікону подарував грецький митрополит Неофіт на знак вдячності за гостинність. З того часу Божа Матір явила від Свого образу багато чудес. Святкування 5 серпня (23 липня за старим стилем) встановлене на згадку про одне з них – порятунок Почаївського монастиря від татар влітку 1675 року, коли Богородиця з’явилась над оточеною загарбниками обителлю та розігнала ворогів.  

Читайте також: У Почаївський громаді перейменували 17 вулиць

Exit mobile version