Орден “За мужність” вручили рідним військового Любомира Ваверчака з Чортківщини

Президент України нагородив військового Любомира Ваверчака з Тернопільщини орденом. У четвер, 4 липня, нагороду вручили рідним загиблого. Про це пише “Файне місто” з посиланням на Чортківську райраду.

Нагадаємо, Любомира нагородили орденом «За мужність» III ступеня за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі. Про це йшлося в Указі Президента України від 13 квітня 2022 року №236/2022.

За особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі постановляю:
Нагородити орденом “За мужність” ІІІ ступеня
ВАВЕРЧАКА Любомира Михайловича — солдата, – йдеться в указі.

Сьогодні, 4 серпня, високу державну нагороду вручив начальник Чортківської районної військової адміністрації Володимир Шипітко матері загиблого Героя.

Дякую Вам за те, що виховали справжнього Героя, патріота України. І незважаючи на таке велике горе, яке спіткало Вашу родину, ми усі повинні пам’ятати, що Любомир поклав своє життя недаремно, – зазначив Володимир Шипітко, звертаючись до матері загиблого.

Нагадаємо, солдат Любомир Ваверчак був старшим навідником гармати артилерійського взводу артилерійської батареї артилерійського дивізіону. Військовий загинув 21 квітня поблизу Харкова, захищаючи незалежність України. Поховали його у рідному Хоросткові.

Більше: Він загинув, обороняючи рідну землю: на Тернопільщині попрощалися з Любомиром Ваверчаком (Фото)

Вручення ордену матері загиблого військового
Фото: Чортківська райрада
Exit mobile version