“Я молилася, щоб мати впевненість”, – тернополянка Софія Мельник набрала максимум балів на мультитесті (Відео)

Скріншот з відео "Файне місто"

Випускниця Української гімназії ім. Івана Франка Софія Мельник набрала максимальну кількість балів на Національному мультипредметному тесті-2022. Тернополянка отримала по 200 балів одразу із трьох дисциплін – української мови, математики та історії України. Дівчина поділилася своїми враженнями з журналістами “Файного міста”.

Софія розповідає, що у школі вчилася добре, а до тестування розпочала готуватися в 11 класі.

Я вчилася наполегливо протягом усіх років навчання. Цілеспрямовано готуватися до національного мультипредметного тесту я почала готуватися впродовж останнього навчального року. Займалася додатково з репетиторами, – каже дівчина.

Абітурієнтка ділиться, що її найбільше підтримували рідні.

Найбільше мене підтримала моя сім’я. Вони вкладали в мене всі зусилля. Мама, тато 2 брати та бабці мене сильно підтримували, – зазначає Софія.

Тернополянка зізнається, що дуже переживала, як мало відбуватися тестування. Через війну все змінилося і дівчина бідкалась, що буде в майбутньому та як їй бути далі.

Як відбулося тестування

Попри жахливі події в Україні Софія продовжувала готуватись до тестування, наполегливо вчилась та будувала нові плани на майбутнє. І ось цей день настав – день, який вирішував подальшу долю дівчини.

Я дуже переживала, молилася, щоб мати впевненість. Коли затичували правила, як правильно поводитися, мені стало спокійніше. Взагалі атмосфера була спокійна. В новинку було те, що всі сиділи перед комп’ютерами. Також дуже переживала, щоб все було добре з технікою, але все пройшло добре, – каже тернополянка.

Перша реакція на успішний результат

Коли юначка побачила бали і зрозуміла, що набрала максимальну кількість- щастю її та рідних не було меж.

Я була дуже рада, окрилена дуже щаслива. Ми з сім’єю разом раділи, – ділиться Софія.

В який виш планує вступити

Поки що абітурієнка вагається, де хоче здобувати вищу освіту, але деякі плани уже має.

Ще остаточно не вирішила, куди хочу вступити, планую або до Тернополя, або до Львова. Якщо в Тернополі, то в Тернопільський національний педагогічний університет імені Володимира Гнатюка, а у Львові – Львівський національний університет імені Івана Франка, – зізнається дівчина.

Софія також дала поради майбутнім випускникам.

Хочу сказати майбутній абітурієнтам – вірте в себе, тоді у вас все вийде. Також не забувайте, що треба наполегливо працювати, – підсумувала тернополянка.

Нагадаємо, що Національний мультипредметний тест (НМТ) – це комп’ютерний онлайн-тест для вступу на ступінь закладів вищої освіти у 2022 році. Складається з трьох блоків по 20 завдань до кожного: українська мова, математика та історія України, які потрібно виконати за 120 хвилин.

Читайте також:

Exit mobile version