Мати вірила, що живий: на Харківщині загинув Назар Махневич з Чорткова

Захищаючи Україну, загинув військовий Назар Махневич з Чорткова. Його життя обірвалося на Харківщині. Про це пише “Файне місто” з посланям на Чортківську міську раду.

Як розповідає мама Світлана, Назар був надзвичайно патріотичним хлопцем. Дуже хотів служити у війську, втім мав зайву вагу та з першої спроби до армії його не взяли. Хлопець навіть поставив собі ціль і схуд з 94 до 72 кг. З другої спроби його таки взяли до армії.

З 2017 року він мав декілька ротацій в АТО. А 13 лютого цього року подзвонив матері та сказав, що їде знову у свою військову частину, бо скоро буде війна. Матір не вірила до останнього…

Спершу захсник Назар звільняв Київську область від окупантів. Він на власні очі бачив усі біди в Бучі, Гостомелі, Ірпені. Події, котрі шокували весь цивілізований світ… Ще тоді, згадує мама Світлана, вона зателефонувала йому та сказала, що він її Герой. А він як завжди скромно відповів: «Мамо, я не герой. Я простий піхотинець…»

За день до смерті Назара нагородили відзнакою «Хрест сухопутних військ України». І це лише одна з багатьох відзнак Героя…

Загинув Назар, захоплюючи разом із побратимами ворожий блокпост у селі Цупівка Дергачівського району на Харківщині. Окупанки влучно поцілили гранатою. 5 травня життя 29-річного воїна обірвалося.

Досі Назар вважався зниклим безвісти, втім мама Героя зверталась до суду, щоб сина офіційно визнали загиблим, оскільки були свідчення його побратимів про загибель та місце поховання…

Поховали бійця саме там, у селі Цупівка. Окупанти не дають можливість забрати Назара додому… Та хлопець обов’язково повернеться додому після української перемоги… Герої не вмирають. І це правда. Пам’ять про Назарія назавжди житиме в серцях чортків’ян та усіх українців.

Читайте також: На Тернопільщині посмертно нагородили двох загиблих Героїв

Назар Махневич
Фото: Чортківська міська рада
Exit mobile version