На Рівненщині зловили білоруського інформатора

Фото ілюстративне// Джерело: СБУ

На Рівненщині зловили ворожого інформатора. Він передав дані про ЗСУ білоруським правоохоронцям. Особливо його цікавили українські укріплення. Про це пише “Файне місто” з посиланням на Службу безпеки України.

У відомстві зазначають, що інформатор «злив» інформацію про розташування блокпостів, дислокацію і переміщення живої сили і техніки ЗСУ, а також інших військових формувань на території Заходу України. «Сусідів» особливо цікавили укріплення на прикордонних територіях.

Як встановило і документально засвідчило слідство, інформатор передав дані білоруським правоохоронцям під час незаконного перетину державного кордону з білоруссю.
Перевіряється інформація про інші «візити» чоловіка до ворожих правоохоронців і спецслужб. Наразі фігуранту повідомлено про підозру за ч.2 ст.114-2 Кримінального кодексу України (поширення інформації про переміщення, рух або розташування ЗСУ чи інших військових формувань). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавленні волі строком від п’яти до восьми років, – йдеться у повідомленні СБУ.

Наразі триває досудове розслідування, іде системна робота, аби встановити всі деталі підривної роботи фігуранта проти національної безпеки України.

Читайте також: Відмовлявся знімати заборонену радянську символіку: у Тернополі зловили “колаборанта” родом з Харкова

Exit mobile version