Завдали близько мільйона гривень збитків: на Чортківщині підробляли побутову хімію (Фото/Відео)

Підпільне виготовлення побутової хімії// Фото: Нацполіція Тернопільщини

У Чортківському районі на Тернопільщині злочинна група виготовляла побутову хімію під виглядом відомих брендів, таких як «ARIEL», «TIDE» та  «LENOR». Своїм виробництвом вони завдали близько мільйона гривень збитків. Нелегальний бізнес викрили правоохоронці, пише “Файне місто”.

Як працював “бізнес”

Як встановили поліцейські, “бізнес” організував місцевий мешканець і залучив трьох знайомих. Підприємці облаштували виробництво в цехах закинутого заводу, а продавали продукцію через Інтернет та у двох магазинах району.

Одна із жінок адмініструвала продаж через інтернет. Вона у різних групах в соцмережах розповсюджувала оголошення про продаж побутової хімії з Європи, приймала замовлення, відповідала за доставку та оплату продукції. Продавали свій саморобний товар за ціною оригіналу, – йдеться у повідомленні поліції.

У ході слідства з’ясувалося, що пляшки та хімічні інгредієнти організатори замовляли через інтернет, а етикетки друкували на одній із фабрик.

Підозрювані завдали збитків на мільйон гривень

В результаті оперативники провели 10 обшуків у помешканнях, цехах та магазинах, в яких виготовляли та реалізовували підробку. У підозрюваних вилучили лінію для виготовлення контрафактної продукції, комп’ютерну техніку, мобільні телефони, чорнові записи, понад 30 тон готового продукту, а також підроблені етикетки різних торгових марок побутової хімії.

Наразі вирішується питання щодо оголошення підозри учасникам групи. За попередніми даними, сума збитків, завдана правовласникам, становить близько одного мільйона гривень. Триває слідство.

Читайте також: На Волині лунали вибухи, є загиблі

Exit mobile version