Жителів Тернопільщини просять не повідомляти у соцмережах про зниклих військових

Фото з відкритих джерел

На Тернопільщині людей просять не поширювати у соцмережах інформацію про зниклих військових. Це мало допоможе у пошуках та може лише зашкодити захиснику. Про це пише “Файне місто” з посиланням на другий відділ Чортківського РТЦК та СП.

Як зазначають у військкоматі, часто трапляються випадки, коли військові ховаються у місцевих жителів або в цивільному одязі.

Радимо рідним військовослужбовців з якими втрачено зв’язок, та небайдужій громадськості НЕ ПУБЛІКУВАТИ та НЕ РОЗПОВСЮДЖУВАТИ в соціальних мережах світлин Захисника у військовій формі з локацією останнього місця перебування (зникнення) та вказанням номеру військової частини. Розголос вказаної інформації, в умовах бойових дій, малоймовірно допоможе в розшуку та більш ймовірно може нашкодити здоров’ю чи життю Захисника чи створити перешкоди його пересуванню. Трапляються випадки, коли місцеві жителі переховують Захисників або ж вони самостійно намагаються вийти з оточення у цивільному одязі, – йдеться у повідомленні чортківського військкомату.

Рідним зниклих військових радять дотримуватися цієї інструкції. Перш за все родичам треба звертатися в усі інстанції, які дотичні до обміну полоненими: Офісу Уповноваженого Верховного Ради України з прав людини та до Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій та Головного управління розвідки України.

Крім того, потрібно повідомити СБУ, яка організувала вищезгаданий Центр з пошуку та обміну полонених. Інформацію можна надіслати на електронну адресу united.centre.ssu@gmail.com. Варто звернутись і до Червоного Хреста, який  теж має повноваження опікуватися полоненими. Для цього варто зв’язатися з Центральним агентством розшуку МКЧХ електронною поштою ctabureau@icrc.org, а також за телефоном +41 22 730 3600.

Читайте також: Мобілізація в Україні: як військовозобов’язані можуть пересуватися в країні та перетнути кордон

Exit mobile version