На Тернопільщині суд ув’язнив на 9 років винуватця п’яної ДТП, у якій загинув студент

Фото з місця ДТП у Новому Селі// Джерело: Нацполіція Тернопільщини

Суд на Тернопільщині на 9 років ув’язнив водія, який у вересні 2021 року скоїв п’яну аварію. Чоловік збив двох пішоходів, один з потерпілих, 18-річний студент, загинув на місці. Ще один 25-річний постраждалий отримав травми. Відомо, що водій визнав провину та заявив, що шкодує про вчинене. Про це пише “Файне місто” з посиланням на ZAXID.NET.

Нагадаємо, аварія сталась вночі 25 вересня 2021 року в селі Нове Село Тернопільського району. П’яний водій автомобіля Volkswagen Golf виїхав зустрічну смугу і збив двох пішоходів. У ДТП загинув 18-річний мешканець села Скорики. Відомо, що юнак навчався на другому курсі факультету іноземних мов в Тернопільському національному педагогічному університеті ім. В. Гнатюка.

Читайте також: На Тернопільщині у ДТП загинув хлопець, ще один травмований (Фото)

Спершу було невідомо, чи перебував водій у стані сп’яніння. У вироку Підволочиського райсуду йдеться, експертиза показала, що чоловік їхав п’яний. Відтак справу кваліфікували за ч.3 ст. 286-1 ККУ (п’яне водіння, що спричинило смерть).

В суді обвинувачений заявив, що жалкує про вчинене і визнав провину. Однак надавати пояснення чи відповідати на питання відмовився. Матір загиблого юнака просила призначити водієві максимальне покарання. Потерпілий 25-річний пішохід також наполягав на суворому покаранні.

Суддя Надія Сташків визнала чоловіка винним та призначила йому дев’ять років ув’язнення. На такий же термін йому буде заборонено керувати транспортом. Крім цього, чоловік повинен заплатити понад 6 тис. грн за експертизи.

Вирок поки не набрав законної сили, його можна оскаржити в апеляційному суді.

Читайте також: На Тернопільщині молодик викрав автомобіль (Фото) 

Exit mobile version